AKTUELNO

Studenti u Kosovskoj Mitrovici organizovali su danas akciju "Gladni studenti za gladnije starije sugrađane" i podelili najugroženijim starijim osobama u tom gradu humanitarnu pomoć.

Studenti su posetili šest porodica koje se nalaze u lošijoj materijalnoj situaciji, podelili im osnovne namirnice i pozvali sve koje mogu da pomognu ljudima koji teško žive.

Kruna Kostić, koja je inače izbegla iz južne Mitrovice, i živi u severnom delu, zahvalila je na pomoći, koja joj, kaže, mnogo znači.

Foto: Tanjug

- Puno vam hvala. Ja želim da ovde bude dobro, mir i sloboda, svima, bez obzira ko je i šta je - rekla je ona.

Student prorektor Nemanja Biševac rekao je da studenti želeli da pomognu najstarijim najugrozenijim sugrađanima.

Foto: Tanjug

On je istakao da su mladi pokazali da mogu da bore sa nametima iz Prištine i da će se boriti i dalje, ali da stariji nisu u toj mogućnosti, jer nemaju snage da se sami izbore sa svim nedaćama.

Foto: Tanjug

- Želimo da uputimo poruku, pre svega Srbima na KiM, ali ostatku Srbje, da je pomoć neophodna svima, pre svega najugrozenijima, a mi ćemo biti uz njih i ubuduće - rekao je on.

Studentkinja Milica Marjanović navela je da su u prazničnom duhu želeli da obraduju i pomognu ljudima koji i inače teško žive, ali im je još teže u trenutnoj situaciji.

Foto: Tanjug

- Studenti danas šalju poruku svima da, ko može, pritekne i pomogne najugroženijima, da ih obraduju pred novogodišnje i božićne praznike - rekla je Milica.

Studenti su i danas tokom akcije nosili preko usta zalepljene trake, na kojima piše "100 odsto takse, 0 odsto slobode", u znak protesta protiv taksi Prištine na robu iz centralne Srbije.

#Humanitarna akcija

#Kosovska Mitrovica

#Pomoć

#Studenti

'